Konjeniški center Celje

Ustanovljen je bil leta 2010. V Centru organizirajo številne mednarodne prireditve in tečaje ter šole jahanja, ponudbo pa so nadgradili z oskrbo in namestitvijo konj ter s številnimi tematskimi prireditvami… Več ↓   


Pokrita jahalnica in zunanje jahališče omogočajo odlične pogoje za konjeniške aktivnosti ne glede na letni čas. V Konjeniškem centru Celje so na razpolago svetli in zračni boksi za konje (46) v treh hlevskih enotah, pokrita jahalnica, zunanje jahališče, sprehajalna naprava obložena z gumo, spremljevalni objekti in garderoba za jahače. Konjeniški center Celje je prizorišče vrhunskega športnega dogodka v olimpijski disciplini preskakovanje ovir s konji in Pokala narodov.

V Centru organizirajo začetne, nadaljevalne in individualne tečaje rekreativnega, preskakovalnega in dresurnega programa. Šola jahanja poteka po programu Konjeniške zveze Slovenije in Slovenske konjeniške akademije. Omogočajo tudi možnost pridobivanja licenc Jahač 1, Jahač 2 in tekmovalne licence. Nudijo tudi oskrbo in namestitev konj. Dejavnost so popestrili s konjeniškim poletnim otroškim taborom, organizacijo rojstnodnevnih zabav, tematskih dogodkov za otroke, posebnimi ponudbami za vrtce in šole ter z aktivnimi paketi za družine in zaključene skupine. Na razpolago je restavracija in kavarna z možnostjo pogostitev za zaključene družbe.